De ideale roadtrip voor een huwelijksreis door Mexico

Dromen jullie van een avontuurlijke roadtrip door Mexico? Dan hebben we de perfecte route voor je! Ze neemt je mee langs de mooiste plekken van de Yucatan Peninsula, van de serene lagunes van Bacalar tot de culturele rijkdom van Merida en de laidback vibe van Isla Holbox. Dit wordt een reis vol paradijselijke stranden, het verkennen van oude Maya-ruïnes, het proeven van de heerlijke Mexicaanse keuken, een super leuk idee voor een huwelijksreis in Mexico.

Dag 1: Aankomst Cancun - Playa del Carmen

Hola Mexico! Na een vlucht vanuit België kom je 's avonds aan in Cancun. Tijd om de huurwagen op te pikken en naar Playa del Carmen te rijden voor een ontspannen eerste nacht. Ontspan en geniet van je eerste avond in Mexico.

Dag 2: Playa del Carmen

Geniet van een dag vol zon, zee en strand in Playa del Carmen. Voor wie wat meer avontuur zoekt, zijn er geweldige opties zoals het themapark Xcaret, de ondergrondse rivieren van Rio Secreto, of een culinaire foodtour om de authentieke Mexicaanse keuken te proeven. De bruisende 5th Avenue is perfect voor een avondwandeling vol sfeer en gezelligheid.

Dag 3: Playa del Carmen - Bacalar

Vertrek vroeg richting de betoverende Bacalar-lagune, bekend als ‘La Laguna de 7 colores’ vanwege het kristalheldere water in zeven tinten blauw. Onderweg kun je stoppen voor een snorkelsessie met schildpadden in Akumal of de oude Maya-sites van Tulum en Chacchoben verkennen. Bacalar is een idyllisch stadje dat steeds populairder wordt, maar nog steeds een verborgen juweeltje is.

Dag 4 en 5: Bacalar

Twee dagen om te genieten van de serene schoonheid van Bacalar. Zeilen op de lagune, kajakken door de mangroven of ontspannen bij Los Rapidos, waar de natuurlijke stroming je meevoert. Bezoek ook de indrukwekkende Cenote Azul. Voor een culturele touch zijn de nabijgelegen archeologische sites Kohunlich en Dzibanché zeker de moeite waard.

Dag 6: Bacalar - Merida

Maak je klaar voor een rit naar Merida, ook wel bekend als de Witte Stad vanwege de witte kalkstenen gebouwen. Onderweg kun je een omweg maken naar de betoverende Cuzama cenote of de majestueuze ruïnes van Uxmal. Merida is een stad vol geschiedenis en charme.

Dag 7 en 8: Merida

Verken twee dagen lang de rijke geschiedenis en levendige cultuur van Merida. Slenter door het historische stadscentrum, bewonder de indrukwekkende kathedraal en het paleis van de gouverneur. Proef het lokale street food en geniet van de gezellige pleinen en bars. Maak een uitstapje naar het Rio Celestun reservaat om de prachtige flamingo's te spotten, vooral tussen november en maart.

Dag 9: Merida - Espita

De roadtrip gaat verder naar het charmante Espita. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Izamal, de stad die bekend staat om zijn mosterdgele koloniale gebouwen en uitgeroepen is tot een van de Pueblos Magicos van Mexico. Espita biedt een authentieke Mexicaanse ervaring met zijn historische charme.

Dag 10 en 11: Espita

Twee dagen om de schatten van de omgeving te verkennen. Bezoek het wereldberoemde Chichen Itza, een UNESCO-werelderfgoed en een van de 7 wereldwonderen. Ontdek het minder bekende, maar indrukwekkende Ek'Balam, waar je de gerestaureerde Acropolis kunt beklimmen. Verfris jezelf met een duik in een van de vele cenotes in de buurt, zoals X’Canche. De koloniale stad Valladolid en het roze meer Rio Lagartos zijn ook zeker een bezoek waard.

Dag 12: Espita - Holbox

Vandaag staat het paradijselijke eiland Holbox op het programma. Rijd naar Chiquila, parkeer de huurwagen en neem de ferry naar Holbox. Dit autovrije eiland biedt een relaxte sfeer en prachtige stranden, perfect om even helemaal tot rust te komen.

Dag 13 en 14: Holbox Twee dagen om te genieten van alles wat Holbox te bieden heeft. Relax op Playa Punta Cocos, verken het ongerepte Punta Mosquito, of zwem met walvishaaien als je tussen juni en september reist. De 3 eilanden tour is een aanrader voor nog meer avontuur en een zonsondergang bij Playa Punta Cocos is een absolute must!

Dag 15: Holbox - Cancun Helaas komt aan alle mooie dingen een einde. Neem de ferry terug naar Chiquila, rij naar de luchthaven van Cancun, lever de huurwagen in en vlieg voldaan terug naar huis.

Mexico is meer dan alleen een vakantiebestemming; het is een ervaring die je nooit zult vergeten. Van het snorkelen met schildpadden in Akumal tot het ontdekken van de oude Maya-ruïnes en het genieten van de zonsondergangen op Holbox, deze roadtrip is een ware droomreis.

The Honeymoon Planner heeft een selectie van prachtige romantische logeeradresjes voor jullie in petto! Zelf ging Evi er op verkenning en je kan haar avonturen terugvinden in de hoogtepunten van de Instagram stories. Tijdens een online meeting vertelt ze jullie graag persoonlijk over haar avonturen.

Vorige
Vorige

Kreta, een veelzijdige bestemming voor jullie huwelijksreis.

Volgende
Volgende

Madeira, ideaal voor een actieve en avontuurlijke huwelijksreis!