9 x te land, ter zee en in de lucht: avontuur op Mauritius tijdens jullie huwelijksreis

Als jullie je huwelijksreis op Mauritius doorbrengen, bereid je dan voor op een onvergetelijke ervaring! Deze paradijselijke bestemming biedt een overvloed aan avonturen, zowel ter land, ter zee als in de lucht. Hier zijn 9 activiteiten die je absoluut niet mag missen.

1. Helikoptervlucht naar de illusie van de underwater waterfall

Stel je voor: je stijgt op in een helikopter en vliegt over het adembenemende landschap van Mauritius. Onder je verschijnt de beroemde underwater waterfall-illusie. Dit natuurfenomeen, waarbij zand en slib van de oceaanbodem naar beneden stromen, lijkt op een enorme waterval ónder water. Het is een spectaculair zicht dat je gezien móet hebben!

2. Catamaran tocht naar noordelijke eilanden

Beleef een zeilavontuur naar de noordelijke eilanden van Mauritius aan boord van een schitterende catamaran. Vanuit Grand Baie vaar je naar Gabriel Island, Flat Island en Coin de Mire. Tijdens deze tocht krijg je de kans om te snorkelen in het heldere water en te genieten van een heerlijke barbecuelunch. Onderweg ontdek je idyllische plekjes waar je kunt ontspannen op prachtige witte zandstranden.

3. Zwemmen met dolfijnen

Zonder twijfel één van de meest magische ervaringen op Mauritius! Vroeg in de ochtend ga je de oceaan op, waar je wat later in het water springt om te zwemmen met dolfijnen. Het is een unieke kans om de dolfijnen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten.

4. Underwater seawalk

Wil je de onderwaterwereld verkennen op een wel heel unieke manier? Probeer dan een underwater seawalk! Met een speciale “helm” duik je het water in en wandel je op de oceaanbodem. Je wordt omringd door kleurrijke vissen en prachtig koraal. Het is een onvergetelijke ervaring voor iedereen, zelfs als je geen ervaren duiker bent.

5. Zipline van 1,5 km in La Vallée des Couleurs

Voor de adrenalinejunkies onder jullie is de zipline van 1,5 km in La Vallée des Couleurs een absolute must. Zoef over het weelderige landschap en geniet van een spectaculair uitzicht op de omliggende natuur. Het is een spannende en prachtige manier om de flora van Mauritius vanuit de lucht te zien.

6. Wandeling 7 cascades (met gids)

Verken de natuurlijke schoonheid van Mauritius met een begeleide wandeling door de 7 Cascades. Deze wandeling leidt je langs zeven prachtige watervallen, door bossen en over rotsachtige paden. Een gids vertelt je alles over de flora en fauna van het gebied, waardoor je echt kunt genieten van de natuur.

7. Bezoek aan 7 Colored Earth Park met Chamarel waterval

Het 7 Colored Earth Park is een unieke geologische formatie die de kleuren van een regenboog heeft. Vergeet niet om ook de nabijgelegen Chamarel Waterfall te bezoeken, een indrukwekkende waterval die vanaf een hoge klif naar beneden stort.

8. Streetfoodtour in Port Louis

Ontdek de culinaire hoogtepunten van Mauritius tijdens een streetfoodtour in de bruisende hoofdstad Port Louis. Proef lokale lekkernijen zoals dholl puri, samosa's en gateaux piments. De geuren en smaken van de markt zullen je zintuigen prikkelen en je een authentieke smaak van de Mauritiaanse cultuur geven.

9. Bezoek de botanische tuinen

Deze tuinen, ook bekend als de Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, zijn beroemd om hun gigantische waterlelies en exotische planten. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de serene schoonheid van de natuur.

Of je nu houdt van avontuur of juist op zoek bent naar ontspanning, Mauritius heeft voor ieder wat wils. Deze 9 activiteiten zullen je huwelijksreis onvergetelijk maken.

Vorige
Vorige

Ontdek 3 romantische adults-only hotels in Mauritius voor jullie huwelijksreis

Volgende
Volgende

De beste reistijd voor een huwelijksreis naar Mauritius