Mijn persoonlijk verhaal

Een reisagent ben je niet van vandaag op morgen.

Je kan uiteraard toerisme studeren maar dat geeft je voornamelijk een goede basiskennis mee.

Mijn persoonlijk verhaal is er eentje van passie.

Passie voor reizen maar ook voornamelijk passie voor de klant. Betrokken zijn, meedenken en begrijpen wat hij of zij wil. En de juiste match willen vinden. En daarvoor moet je vaak out-of-the-box kunnen denken.

Mijn sprookje start op 12-jarige leeftijd, in 1997, op een avond in de maand januari aan de keukentafel bij mijn ouders thuis. Na vele jaren vakantie aan de Belgische kust werd er beslist om voor de eerste keer op vliegvakantie te gaan met het gezin. De reisbrochures voor de zomervakanties kwamen in die tijd begin januari uit in het reisbureau en van online zoeken was toen nog helemaal geen sprake. Daar aan de keukentafel, in het gezelschap van een hoop reisbrochures, zaten mijn papa en ikzelf, avond na avond, berekeningen te maken op kleine papiertjes en te zoeken naar de beste vakantie voor de beste prijs. Er was in die tijd enkel een prijslijst ter beschikking en de kinderkortingen en vroegboekkortingen moest je zelf nog uitrekenen. Uren rekenwerk! Za-lig vond ik dat!! Telkens wanneer er een “match” was, werd het hotel en de bestemming voorgelegd aan mijn mama en zus die in de living naar tv zaten te kijken. Ik denk dat mijn papa en ik de hele catalogus uitgerekend en vergeleken hadden. Er werd uiteindelijk een vakantie gekozen en daags nadien trokken we met het ganse gezin naar het reisbureau waar het in de vroegboekperiode lang aanschuiven was voor onze beurt. En terwijl maar hopen dat er nog plaats was, want online boeken bestond toen niet!

Ik denk met een hartverwarmend gevoel terug naar deze magische periode van het jaar en kan nog ieder hotel opnoemen en beschrijven waar we de jaren nadien met het gezin op vakantie zijn geweest! Herinneringen voor het leven! Daar aan de keukentafel is mijn passie ontstaan. Niet zozeer mijn passie voor reizen, al is die natuurlijk ook zeer sterk aanwezig, maar voornamelijk mijn passie om de juiste match te vinden.

Ik was 12 jaar en wist dat ik reisagent wou worden. Na mijn middelbaar volgde ik een specialisatiejaar Toerisme aan de Hotelschool in Hasselt en na enkele kronkelwegen kreeg ik op 21-jarige leeftijd de kans om in een reisbureau te starten, en dit als onervaren groentje . Laat me zeggen dat je met passie al een heel eind komt, maar dat kennis en ervaring ook superbelangrijk is.

Na 14 jaar van persoonlijke en professionele groei, tientallen studiereizen en infoavonden, honderden hotelbezoeken, duizenden reisvoorstellen maken en ontelbare blije reizigers, durf ik toch wel met enige fierheid te zeggen dat ik een goede reisagent ben! Ik heb nog niet zo lang geleden de sprong gezet naar een zelfstandige en persoonlijke reisagent met specialisatie in huwelijksreizen.
Sindsdien heb ik mijn ultieme geluk en ook mijn vrijheid gevonden.

De stap zetten om te ondernemen is er eentje die mij zoveel energie geeft! Niet meer het gevoel ‘ik moet werken’ maar dagelijks passioneel bezig zijn met wat je graag doet. Ik ben 38 jaar en hou eindelijk ontzettend veel van mijn leven.