Wat te doen op Santorini: de beste tips voor jullie huwelijksreis

Santorini, het toppunt van romantiek! Evi ging op verkenning en ontdekte de meest charmante hotels, verkende het eiland, en genoot van de betoverende zonsondergangen. Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje naar onze higlights op Instagram en droom alvast weg bij deze fantastische bestemming. Dit Griekse paradijs, met zijn iconische witte huisjes en adembenemende uitzichten, biedt zoveel meer dan alleen picture-perfect plekjes. Hier zijn enkele must-do activiteiten en bezienswaardigheden om jullie huwelijksreis onvergetelijk te maken.

Verken het iconische stadje Oia

Als je aan Santorini denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Oia. Dit pittoreske dorpje is de highlight van het eiland, met zijn beroemde witte huisjes en blauwe koepels. Het is een plek die je niet mag missen. Dwaal door de smalle straatjes, geniet van een ijsje bij Lolita’s Gelato en ontdek de talloze prachtige uitzichtpunten. Ga vroeg op pad om de drukte te vermijden en het dorp in alle rust te verkennen.

Maak een boottrip rondom Santorini

Één van de beste manieren om Santorini te verkennen is vanaf het water. Boek een boottrip en vaar langs de indrukwekkende kliffen, ontdek stranden die alleen per boot bereikbaar zijn en geniet van een heerlijke BBQ aan boord. Een dag op het water is een perfecte manier om de pracht van Santorini te ervaren.

Bezoek het vissersdorpje Amoudi Bay

Onder Oia ligt het charmante vissersdorpje Amoudi Bay, dat je bereikt door 300 traptreden af te dalen. Dit kleine dorpje biedt enkele van de beste visrestaurants op het eiland en is een geweldige plek om te zwemmen in het kristalheldere water bij Armonia Beach. Vergeet je zwemkleding niet als je hierheen gaat! Het is verleidelijk om de ezelrit naar beneden te nemen, maar wij raden aan om naar beneden te wandelen – het is beter voor de dieren en voor jezelf. ;)

Ontdek de mooiste stranden van Santorini

Hoewel Santorini niet bekendstaat om zijn witte zandstranden, heeft het eiland enkele unieke plekken om te ontspannen. Red Beach is bijzonder vanwege zijn rode kliffen en het rustige water, ideaal om te zwemmen en zonnebaden. Kamari Beach biedt zwarte kiezelstenen en comfortabele ligbedden voor een ontspannen dag aan zee. Vlychada Beach, met zijn indrukwekkende rotsformaties, is een rustige plek waar je echt tot rust kunt komen.

Wandel naar Skaros Rock

Voor een avontuur dat beloond wordt met een adembenemend uitzicht, is een wandeling naar Skaros Rock een must. Vanuit het dorpje Imerovigli leidt een pad naar deze indrukwekkende rotsformatie, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de caldera. De wandeling is niet moeilijk, maar stevige schoenen zijn aan te raden. Dit is een plek waar je samen kunt genieten van de “ruige” natuurlijke schoonheid van Santorini.

Bezoek de authentieke dorpjes Pygros en Megalochori

Voor een authentieke ervaring op Santorini, zijn de dorpjes Pygros en Megalochori een bezoek waard. In Pygros kun je helemaal naar de top wandelen voor een prachtig uitzicht vanaf Callisti’s Castle, terwijl Megalochori je verwelkomt met zijn charmante witte kerken en smalle straatjes. Beide dorpjes bieden een rustigere sfeer ver weg van de toeristische drukte, perfect om even op adem te komen.

Zonsondergang bij Oia

Oia staat bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen, maar dit betekent ook dat het er erg druk kan zijn. Wil je toch genieten van dit adembenemende uitzicht zonder de drukte? Zoek dan een rustig plekje bij de ruïne aan het kasteel van Oia. Hier kun je in alle rust genieten van de zonsondergang met een bijna even mooi uitzicht als op de populaire plekken. Of, als je vroeg opstaat, probeer dan de zonsopkomst – Oia is dan vrijwel verlaten en de magie van het moment is minstens zo bijzonder.

Verken Fira, de hoofdstad van Santorini

Fira, de bruisende hoofdstad van Santorini, is een plek waar je kunt verdwalen in een doolhof van steegjes vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. Het uitzicht over de oude haven en de caldera is indrukwekkend, vooral als je de kabelbaan naar beneden neemt naar Skala Firon. In Fira vind je ook enkele van de beste bars van het eiland, zoals Iriana, waar je kunt genieten van een cocktail terwijl je de zonsondergang bewondert.

Ik denk dat deze blogpost het wel duidelijk maakt dat je helemaal niet ver hoeft te gaan om een romantische huwelijksreis te ervaren. Check zeker ook onze tips over Kreta want Santorini en Kreta kunnen gewoon makkelijk gecombineerd worden voor nog meer avontuur en romance.

Voor alle vragen over Santorini, Kreta, of een huwelijksreis plannen in het algemeen, kan je bij Evi, onze honeymoon expert terecht. Neem gerust contact op.

Volgende
Volgende

Kreta, een veelzijdige bestemming voor jullie huwelijksreis.