Deze 9 fouten maak je liever niet bij het boeken van de huwelijksreis

1. GEEN REKENING HOUDEN MET HET WEER OP DE BESTEMMING

Ongeveer 80% van de koppels trouwt tijdens de zomermaanden en wil graag kort nadien huwelijksreis vertrekken. Maar tijdens onze zomer is het op veel plaatsen winter of regenseizoen. Check dus zeker het klimaat van de bestemming voordat je de reis vastlegt. Want je wil geen 2 weken op een klein tropisch eiland vastzitten in de regen.

Honeymooncoach Evi helpt je bij het zoeken van de juiste bestemming.
Leer hier meer over haar werkwijze.

 2. TE HOGE VERWACHTINGEN VAN DE HUWELIJKSREIS

Zowat iedereen laat zich tegenwoordig verleiden door prachtige foto’s van luxueuze resorts op sociale media en dat zorgt ervoor dat de verwachtingen vaak (té) hoog zijn. Logisch, want je trouwt maar één keer. Maar vaak matcht het, al redelijk hoge, budget niet met het prijskaartje van de luxe resorts die je op Instagram ziet passeren. Hou dus niet alleen je budget, maar ook je verwachtingen realistisch.

3. JE LATEN BEÏNVLOEDEN DOOR ANDEREN BIJ HET KIEZEN VAN JE HUWELIJKSREIS

“Een huwelijksreis moet toch een verre bestemming zijn” hoor of lees je vaak.

Je hoeft echt geen week op een paradijselijk strand aan de andere kant van de wereld te gaan zitten als het je gelukkiger maakt om met een huurwagen gezellige plekjes in Zuid Europa te ontdekken.

Blijf vooral dicht bij jezelf wanneer je een huwelijksreis kiest. Hoeveel je op internet ook op zoek gaat naar bestemmingen voor de huwelijksreis, er zijn geen regels hierover.

Neem jullie interesses als startpunt en match die met de juiste bestemming. Hierop is trouwens ook het honeymooncoaching-traject gebaseerd!
Leer hier meer over de werkwijze.

4. VERKEERDE REISDOCUMENTEN MEE OP HUWELIJKSREIS

Reispassen, visums, inentingen,… Bij bepaalde reisbestemmingen is het niet genoeg om enkel je identiteitskaart mee te nemen. Wanneer je zelf een reis boekt, staat het echter niet altijd even duidelijk aangegeven welke reisdocumenten vereist zijn. Boek je via een reisprofessional, dan mag je erop vertrouwen dat die persoon dat allemaal voor je uitzoekt.

 5. TE WEINIG TIJD UITTREKKEN OM JE HUWELIJKSREIS VOOR TE BEREIDEN 

Iedere bruid weet dat er bij het organiseren van een huwelijk veel meer komt kijken dan initieel gedacht. Vaak hebben koppels daarom geen tijd of zin meer om ook nog eens de huwelijksreis te plannen.

Wist je dat honeymooncoach Evi de reis van A tot Z voor jullie regelt?
Contacteer haar voor een kennismakingsgesprek.

6. TE DRUK REISPROGRAMMA KIEZEN

Niets plannen is geen goed idee, maar te veel plannen ook niet. Een bomvol programma waarbij alles tot in de puntjes is uitgestippeld, is alleen maar vermoeiend. Zeker wanneer je meteen na je huwelijksfeest vertrekt, is het geen goed idee om de dag nadien al een eerste zware wandel- of fietstocht in te plannen. Voorzie tijdens de reis dus zeker voldoende ruimte om te relaxen!

 7. TE LANG WACHTEN MET HET BOEKEN VAN DE HONEYMOON 

Een mooie huwelijkreis boeken kost tijd en wil je dus vooral niet last minute doen. Of je dit nu zelf doet of uitbesteed aan een professional, het vraagt wel wat tijd om tot de juiste match te komen.

Wanneer je te lang wacht loop je het risico dat je snel moet beslissen en dat de eerste keuze volzet is of dat de prijzen torenhoog zijn. Jammer, toch?

 8. GEEN VERZEKERING AFSLUITEN TIJDENS DE HUWELIJKSREIS

Een huwelijksreis is vaak al duur genoeg, waardoor koppels een annulatie- of bijstandsverzekering makkelijk links laten liggen. Of er simpelweg niet aan denken om er eentje te nemen.

Maar stel dat je bijvoorbeeld je voet breekt op de dansvloer tijdens je trouwfeest of dat er een plots sterfgeval is in de naaste familie, dan is de kans groot dat je liever thuisblijft.
Een annulatieverzekering betaalt in dat geval de reissom terug.

Gebeurt er tijdes de reis iets waardoor je dringend geopereerd of gerepatrieerd moet worden, zal de bijstandsverzekering de – vaak hoge – kosten dekken.

 9. DE DAG NA HET TROUWFEEST OP HUWELIJKSREIS VERTREKKEN

Deze is uiteraard completely up to you! Sta jij in de ochtend na het feest graag in je jurk op de luchthaven om de eerste vlucht naar warmere oorden te nemen, dan is dat jouw goed recht. Al klinkt dat idee misschien net iets romantischer dan het in de realiteit eigenlijk is.

Na een slopende, emotionele dag en een hele avond op de dansvloer, is de kans groot dat je toch even wil recupereren van alle feestvreude.

Zeker wanneer je een vliegreis boekt, is het belangrijk om tijdens het reserveren goed te kijken naar het uur van je vlucht. Wees ervan bewust dat wanneer je een avondvlucht boekt op de dag na je trouw, dat de kans bestaat dat die nog kan wijzigen naar een ochtendvlucht. En dan sta je alsnog in je trouwjurk op de luchthaven.

BIJ DEZE ZIJN JULLIE VERWITTIGD EN KLAAR OM DIE DROOMREIS TE BOEKEN! 

Weten jullie totaal niet waar naartoe?
Zien jullie het bos niet meer door de bomen?
Hebben jullie hulp nodig met het kiezen van een huwelijksreisbestemming?
Of gewoon geen zin of tijd om de huwelijksreis zelf te plannen.

Evi van The Honeymoon Planner is de eerste en enige honeymooncoach van België.
Zij creërde een werkwijze waarbij ze kijkt naar de wensen en interesses van de koppels en gaat dan op zoek naar hun droombestemming.

Wil je meer weten over de werkwijze? Klik dan hier: honeymooncoaching

Wil je een kennismakingsgesprek via videocall maken met Evi, contacteer haar dan hier.